ГолосUA
11:44 19/06/2010

Судно Asian Glory з 10-ма українцями викупили з полону за 4-6 млн. доларів

Судно Asian Glory, до екіпажу якого входило 10 українців, викупили за з полону за 4-6 млн. доларів

Про це повідомив тесть третього механіка судна Олександра Вірмія — Валентин Чертушкін.

Нагадаємо, що українські моряки, яких звільнили 11 червня ввечері, повернулися до України в четвер. Частина прилетіла до аеропорту Сімферополя, частина — до «Борисполя», двоє — до Одеси.

«У Болгарії, звідки капітан судна родом, говорять, що в скинутих на палубу двох контейнерах було $6 млн, але моряки говорять, що $4 млн. Нібито заплатив британський судновласник Zodiac. Розповідають, що піратів було близько 60 чоловік. Саша схуд на 12 кг. Про те, що там було, не хоче згадувати. Але зауважив: «Такого і ворогові не побажаєш». Каже, коли сомалійці обкурюються, їм ввижаються «ворожі підводні човни», і тоді вони звіріють», — повідомив В. Чертушкін.

Зараз моряки не хочуть навіть подумки повертатися до пережитого. «Вибачте, але нічого не хочу говорити і навіть згадувати про цей жах», — сказав моторист Олексій Онищенко.

Моряки розповіли рідним, що корсари використовували судно в якості піратської бази: «Частіше вони ходили в море по інших справах: наприклад, кіз забрати, щоб харчуватися. Але один раз хлопців змусили переслідувати судно», — розповіла дружина другого механіка Арсенія Маринчук Світлана. «Мій чоловік розповів, що тим кораблем був суховантаж з українцями (у квітні пірати атакували суховантаж MSC Anafi з 24 нашими земляками. Тоді припускали, що напад вівся з Asian Glory — ред.), — додала дружина Олексія Онищенка Наталя.

Зарплату морякам виплатили і компенсували вартість вкрадених речей. «Зять каже, що за ноутбук, телефон та інші речі йому гроші виплатили», — запевнив В. Чертушкін.

За матеріалами: Сегодня

 

Читайте также по теме