ГолосUA
14:21 15/08/2009

Судновласник «Arctic Sea» отримав лист з вимогою про викуп

Фінський судновласник захопленого судна «Arctic Sea» отримав лист з вимогою про викуп.

Це підтвердили у поліції Фінляндії.

Можлива сума викупу не згадується, проте, раніше повідомлялося, що мова йде про $1,5 млн.

Також, як говориться в повідомленні, зниклий суховантаж «Arctic Sea» з російським екіпажем на борту, ймовірно, знаходиться в Біскайській затоці. Сьогодні протягом години близько 08.30 по Грінвічу на судні працював визначник координат. Згідно з отриманими даними, «Arctic Sea» дрейфує недалеко від французького узбережжя.

За словами представника військово-морських сил Франції, у відповідному напрямку рухається російський військовий корабель.

Як повідомляв ГолосUA, 28 липня в Атлантичному океані в районі узбережжя Португалії був втрачений зв’язок з суховантажем «Arctic Sea» з російським екіпажем на борту. Судно пливло під прапорам Мальти.

«Arctic Sea» повинен був прийти в алжирський порт Беджайя 4 серпня з вантажем лісу.

Відомо, що 24 липня 2009 року суховантаж «Arctic Sea» був зупинений в Балтійському морі невідомими, які обшукали його і через 12 годин відпустили, нічого не взявши. Після цього судно продовжило шлях відповідно до вказаного курсу.

За даними фінського радіо «YLE», шведська поліція підозрює, що інцидент міг бути пов’язаний з контрабандою наркотиків, і не виключено, що нападники в темряві переплутали судна, обшукавши не те, яке збиралися.

За матеріалами «Совфрахт», «Взгляд», «ТСН»

 

Читайте также по теме