ГолосUA
13:21 17/05/2010

Суміші, якими годували дітей у Тернопільській та Вінницькій областях, цілком безпечні — СЕС

Дитячі суміші, якими годували дітей у Тернопільській та Вінницькій областях, повністю відповідають показникам безпеки.

Про це заявив головний державний санітарний лікар України Геннадій Рожков на прес-конференції, оприлюднивши результати лабораторних досліджень Тернопільської та Вінницької СЕС, передав кореспондент ГолосUA.

“У відповідності до лабораторних досліджень, у залишках молочної суміші відхилень у показниках безпеки і якості не виявлено. При перевірках підприємств-виробників в контрольних зразках продукції також не було виявлено відхилень в показниках безпеки та якості”, — підкреслив Рожков.

Він зазначив, що причиною отруєння дітей стала не дитяча суміш, а вода з приватних колодязів, яка використовувалась для приготування суміші і містила підвищену кількість нітратів. Також, за словами посадовця, перевірку приватних колодязів СЕС може проводити лише за наявності заявки власників.

Нагадаємо, 13 травня головний державний санітарний лікар України Геннадій Рожков видав доручення про перевірку дитячого харчування. Відповідні заходи пов’язані із реєстрацією випадку смерті дівчинки 3-місячного віку у с. Жуківці Тернопільської області в кінці квітня, яка, ймовірно, була пов’язана зі вживанням молочної суміші. 14 травня на Вінничині після вживання молочної суміші помер також двомісячний малюк. 

О. Радченко />  

Читайте также по теме