Вита Середа
13:37 29/01/2011

Суму боргу із заробітної плати на Черкащині вдалося зменшити на 8 мільйонів гривень

У Черкаській області суму боргу із заробітної плати вдалося зменшити на 8 мільйонів гривень.

Про це повідомив голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб під час засідання колегії облдержадміністрації, передав кореспондент ГолосUA.

Зокрема, за словами С. Тулуба, вдалося зменшити кількість підприємств-боржників з 145 до 61. Відповідно загальну суму боргу зменшено майже на 8 млн. грн. При цьому на економічно активних підприємствах її зменшено на 44%.

Однак, повністю вирішити це питання, незважаючи на вжиті заходи, не вдалося. Сума боргу наразі становить 18,3 млн. грн. Несвоєчасно виплачується зарплата на економічно активних підприємствах у трьох містах — Черкасах, Ватутіному та Каневі, та по одному підприємстві у чотирьох районах. Тому, голова облдержадміністрації зобов’язав відповідних керівників вжити жорстких заходів щодо погашення заборгованості заробітної плати, підкресливши, що влада має застосувати всі можливі важелі впливу, аби повернути людям їх чесно зароблені гроші.

Жоден керівник підприємства не має права вирішувати свої господарські проблеми за рахунок працівників”, — наголосив голова області. Він також зобов’язав керівників посилити контроль за виконанням цього завдання та активізувати роботу з арбітражними керуючими підприємств-банкрутів, на які в області припадає майже половина загальної суми боргу із зарплати.

Читайте также по теме