ГолосUA
15:02 19/05/2009

Суркіс вважає, що влада Одеси та Дніпропетровська «профукала» Євро-2012

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс вважає місцеву владу Дніпропетровська й Одеси винними у виключенні УЄФА цих міст з переліку тих, котрі прийматимуть матчі фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Про це він повідомив на прес-конференції, передали «Українські новини».

«Жителі Дніпропетровська й Одеси у жодному випадку не винні в тому, що їх керівники фактично профукали турнір», — сказав Суркіс.

Він додав, що заяви деяких офіційних осіб цих міст про незгоду з рішенням УЄФА завдають серйозної втрати іміджу України. «Необхідно гідно програвати, не втрачаючи обличчя. Своїми безвідповідальними заявами деякі офіційні особи Дніпропетровська й Одеси завдають серйозного удару по репутації країни», — вважає Суркіс.

Президент ФФУ наголосив, що єдиною причиною ухвалення такого рішення УЄФА стало невиконання цими містами взятих на себе зобов’язань з підготовки до ЧЄ-2012 з футболу. Зокрема, Суркіс, посилаючись на висновки експертної комісії УЄФА, відзначив невідповідність європейським вимогам стадіонів, а також сумнів експертів у можливості їх реконструкції у визначений УЄФА термін.

Крім того, УЄФА вважає складною для проведення фінальній частині Чемпіонату ситуацію в Одесі та Дніпропетровську з будівництвом (реконструкцією) аеропортів, автошляхів, а також забезпеченням необхідною кількістю готельних номерів і транспортом.

Також Суркіс сказав, що УЄФА обрала Харків для проведення матчів Євро-2012, враховуючи темпи й обсяги робіт з підготовки міста до турніру, а також гарантії реалізації проектів, надані місцевою владою і приватним інвестором. Президент ФФУ наголосив, що інспекторів УЄФА вразила надзвичайно висока зацікавленість у проведенні турніру як громадськості міста, так і міської й обласної влади.

 

Читайте также по теме