ГолосUA
07:02 17/10/2009

Суспільні інститути в Україні хворі на «моральний рак» і втрачають довіру людей — Портніков

Влада, правоохоронні органи, суспільні інститути в Україні можуть повністю втратити довіру людей, бо хворі на «моральний рак».

Таку думку висловив в ефірі «Шустер live» на «5 каналі» журналіст Віталій Портніков.

«Ми перетаворилися на країну з абсолютно пошкодженим моральним здоров’ям, на країну, хвору на «моральний рак». І хворі всі – політики, правоохоронці, журналісти», — сказав він.

За словами Портнікова, в українському суспільстві є загроза того, що «ми сприйматимемо як норму те, що кримінальні справи відкриваються за півроку після звернення народних депутатів, що ми оприлюднююємо прізвища постраждалих і тих, кого підозрюють, у ЗМІ».

«Я не знімаю відповідальності з моїх колег, бо те, що зробили журналісти цими днями – це була катастрофа», — висловився він.

В. Портніков переконаний, що у випадку, якщо хоча б частина інформації про гвалтування дітей у «Артек» підтвердиться, «ми будемо мати такий політичний землетрус, з далеко ідучими наслідками, навіть після президентських виборів, коли ми престиж держави можемо втратити».

Тому, на його думку, у цій ситуації не можна захищати лише бренд «Артеку».

«Не можна мислити в Україні темами брендів і престижу. Треба мислити інтересами самої України. «Артек» — це тільки табір на українській території, а ми говоримо про українську владу, з кого вона складається, про те, як довіряють люди правоохоронним органам, моральним авторитетам», — наголосив він.

.Журналіст вважає, що ті, хто намагається захищати «Артек», роблять йому «ведмежу» послугу».

«Якщо ми не вилікуємо все одразу, люди будуть боятися директора «Артеку», суддю, прокурора, і всіх, хто повинні нас захищати», — переконаний В. Портніков.

І. Носальська

 

Читайте также по теме