ГолосUA
16:00 04/08/2010

Суттєві зміни до закону про місцеві вибори вноситися не будуть — експерт

До початку проведення місцевих виборів суттєвих змін до Закону "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" внесено не буде.

Таку думку висловив директор центру “Соціополіс” Володимир Поляков на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

На його переконання, можливі зміни у законі про місцеві вибори будуть не значними і стосуватимуться самої процедури виборів. При цьому вони будуть зроблені Партією регіонів, щоб показати, що вона “може іти на компроміс”.

“Вноситися зміни будуть косметичні. Норму 365 днів не відмінять, і такі норми, як участь блоків і все інше, самовисування — вони не будуть введені в закон. А от технічні моменти, наприклад, як то: висування кандидатів починається за 50 днів, а округи для мажоритарників нарізаються за 30 — такі технічні неузгодження, можливо, будуть змінені”, — сказав експерт.

Нагадаємо. 27 липня Президент України Віктор Янукович підписав закон України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», який 10 липня ухвалила Верховна Рада. Закон був внесений головою фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим. На внесенні змін до закону наполягають представники опозиції і самої правлячої коаліції.

М. Мамаєва />  

Читайте также по теме