ГолосUA
06:10 19/01/2010

Свідку у справі Дем’янюка також загрожує ув’язнення за геноцид

88-річному Самуелю К., який давав свідчення на судовому процесі проти Івана Дем’янюка, загрожує сісти на лаву підсудних за аналогічним звинуваченням: в ході слідства з’ясувалося, що він служив охоронцем у таборі смерті Бельцек в околицях Любліна.

У випадку, якщо провина підозрюваного буде доведена, йому пред’являть звинувачення в співучасті у вбивстві 430 000 людей в період з 1941-го по 1943 рр.

На думку Курта Шрімма, який очолює комісію з розслідування злочинів нацистів, кожен охоронець концтабору знав, що відбувалося з його мешканцями, а значить є співучасником масових вбивств.

Колишній товариш по службі підозрюваного стверджує, що Самуель К. особисто вбивав євреїв, а колишній в’язень Бельцека назвав його "одним з найстрашніших вбивць".

Правоохоронні органи Людвігсбурга зібрали 80-сторінкове досьє на Самуеля К., яке в даний час передано на розгляд госпрокуратурі Дортмунда.

Нині пенсіонер Самуель К. проживає в околицях Бонна, де він раніше займав пост у федеральному міністерстві регіонального планування та міського розвитку.

За матеріалами: Spiegel.de, ТСН  />  

Читайте также по теме