ГолосUA
14:27 06/06/2010

Світ після кризи відновлюється швидше, ніж передбачалося — міністри фінансів G20

Світ відновлюється після глобальної економічної кризи швидше, ніж можна було б передбачати.

У цьому запевнили міністри фінансів країн «Великої двадцятки» (G20).

При цьому вони попередили, що подолані поки далеко не всі труднощі.

У ході своєї зустрічі в Південній Кореї глави фінансових відомств і центральних банків 20 провідних економік світу підкреслили, що проблема величезних бюджетних дефіцитів вимагає до себе негайної уваги.

При цьому вони не дійшли якогось компромісу з питання про єдиний для всього світу банківський податок.

Ця зустріч проходить у рамках підготовки до саміту «Великої двадцятки», який відбудеться в канадському Торонто 26-27 червня. «Нещодавні потрясіння фінансових ринків нагадують нам про те, що залишаються істотні проблеми, і підкреслюють важливість міжнародної співпраці», — йдеться в підсумковому комюніке, оприлюдненому після закінчення зустрічі в Кореї.

Крім того, зазначили автори документа, всі останні події свідчать про те, що державні бюджети потрібно підтримувати на стабільному і спроможному рівні.

Міністри фінансів у своїй заяві також зазначили, що фінансовий сектор має вносити «справедливий і помітний вклад» до домовленостей про допомогу, необхідність яких може виникнути в майбутньому, проте не згадали про жодні спеціальні банківські податки.

Ідея глобального податку на банки просувається Сполученими Штатами Америки і Європейським Союзом, проте проти неї виступають деякі країни, що розвиваються, а також Канада і Австралія.

У підсумковій заяві, проте, містяться положення, що вказують на необхідність жорсткішого регулювання питання про розмір сум, які банки повинні мати як резервні. /> Крім того, міністри фінансів заявили про необхідність більшої прозорості, чіткішого визначення функцій і контролю за роботою хедж-фондів, кредитних агентств, а також за діяльністю у сфері компенсацій і деривативів.

За матеріалами: Бі-Бі-Сі

 

Читайте также по теме