ГолосUA
08:59 07/10/2008

Світова криза не завадить кредитам від ЄБРР

color="#000000">
size="4">Україна та ЄБРР мають намір зберегти рівень активності відносин, незважаючи на останні події на фінансових ринках світу

 

size="4">Так заявив Президент України під час прес-конференції у Лондоні, говорячи про результати зустрічі з президентом ЄБРР Томасом Міровим, — повідомили Голос.UA в прес-службі Секретаріату Президента.

size="4">За словами Віктора Ющенка, центральною темою зустрічі стала ситуація на фінансовому ринку.

size="4">«Ця зустріч почалась з питань економічної стабільності та обговорення ситуації на фінансовому ринку. Ми прийшли до висновку, що національна економіка будь-якої європейської країни, в тому числі й України, може дати гідну відповідь на виклики, пов’язані із іпотечною та фондовою кризами», — повідомив Президент.

size="4">За результатами переговорів у Лондоні сторони домовилися й про те , що Державній адміністрації залізничного транспорту «Укрзалізниця» та Державній службі автомобільних доріг «Укравтодор» буде відновлено надання кредитів — 250 мільйонів доларів і 150 мільйонів доларів відповідно.

size="4">Говорячи про масштаби діяльності і важливість ЄБРР для України, Віктор Ющенко зазначив, що сьогодні банком відкрито кредитні лінії на суму близько 3,2 млрд. доларів. В Україні діє близько 160 проектів ЄБРР.

size="4">За три тижні планується зустріч представників ЄБРР з мерами українських міст, які прийматимуть Євро-2012. Українську делегацію на зустрічі очолюватиме секретар Ради національної безпеки і оборони Раїса Богатирьова.

 

Читайте также по теме