ГолосUA
15:57 14/03/2009

Світові лідери закликали подвоїти резерви МВФ

На саміті «великої двадцятки», який проходить сьогодні у Великобританії буде вирішено питання щодо подвоєння резервів МВФ до $500 мільярдів. />  

Такі дані оприлюднив сьогодні Reuters з посиланням на джерело з Європи.
 

За їхніми даними, поки що про готовність надати гроші заявили лише Японія і Европа. При цьому більшість індустріально розвинених країн вважають, що найбільші країни, які розвиваються, з великими валютними резервами — наприклад Саудівська Аравія і Китай — повинні прийняти участь в поповненні МВФ.
 

"Ми закликатимемо до значному збільшенню резервів МВФ", — цитує агентство джерело.
Водночас Reuters наголосив, що міністри фінансів країн "великої двадцятки" в суботу не підніматимуть питання щодо виділення додаткових коштів на стимулювання економічного зростання.
 

"Ми більше не сперечаємося протиставляючи регулювання стимулюванню економіки. Заклику зробити більше для (стимулювання економічного зростання) не буде… У комюніке підкреслюється те, що вже зроблене на рівні бюджету, і вказується на необхідність правильного використання засобів", — сказало джерело агентства.
 

За його словами, офіційною заява міністрів фінансів міститиме пропозицію значно збільшити засоби Міжнародного валютного фонду (МВФ) і заклик до регулювання діяльності рейтингових агентств, яких багато хто вважає винними в світовій фінансовій кризі.
 

Зустріч міністрів фінансів "великої двадцятки" послужить підготовкою до квітневого саміту лідерів вхідних в неї держав, який буде присвячений подоланню світової економічної кризи.

 

Читайте также по теме