ГолосUA
14:20 06/06/2010

Світовий банк готовий надати фінансову допомогу Україні для підвищення безпеки дорожнього руху

Світовий банк готовий надати фінансову допомогу українському уряду для реалізації заходів із безпеки дорожнього руху.

Про це заявив директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Мартін Райзер.

Він зазначив, що така допомога може бути надана за партнерської участі Всесвітньої організації охорони здоров’я, Комісії з глобальної безпеки дорожнього руху відповідно до недавно прийнятої резолюції ООН щодо «Десятиріччя дій за безпеку дорожнього руху» у 2011-2020 роках.

М. Райзер підкреслив, що сьогодні ситуація з безпекою руху в Україні вкрай складна. «В українців учетверо вищі шанси померти внаслідок аварій на шляхах, ніж у жителів Західної Європи. І це, незважаючи на менший автопарк і відносно малий кілометраж пробігу автомобілів на душу населення», — констатував представник Світового банку.

За його словами, дорожньо-транспортний травматизм входить до десяти основних причин смертності в Україні. При цьому страждає насамперед економічно активне населення України. Особливо наражаються на небезпеку потрапити в ДТП молоді водії у віці 18-25 років.

Він пояснив, що причини такої ситуації кореняться насамперед у жахливому стані шляхів, а також в небезпечному водінні та неефективному забезпеченні дотримання законів і правил дорожнього руху.

Представник Світового банку переконаний, що безпека дорожнього руху повинна стати одним з пріоритетних завдань уряду. Насамперед, необхідно поліпшити основні законодавчі вимоги до безпеки дорожнього руху та покращити якість надання невідкладної медичної допомоги.

На думку Райзера, доцільно на найвищому політичному рівні визначити установу, яка буде займатися здійсненням відповідних заходів, зміцнивши її технічні й операційні можливості.

За матеріалами: Дзеркало тижня />  

Читайте также по теме