ГолосUA
09:10 04/02/2009

Світовий банк може збільшити кредитування ЖКГ до $400 млн. — О.Кучеренко

Світовий банк може збільшити кредитну лінію на фінансування проектів реформування ЖКГ в 2009 р. з 140 до 400 млн дол. Про це заявив глава Міністерства житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко, виступаючи у Верховній Раді.

Він уточнив, що в даний час з вказаних 140 млн дол. прийнято рішення про виділення 57 млн дол., зокрема 35,5 млн дол. Одеському міськвиконкому, 14,8 млн дол. Чернігівському міськвиконкому і 7,2 млн дол. Івано-Франківському міськвиконкому.

Вказані кошти виділяються під розроблені в муніципалітетах інвестпроекти, що передбачають заміну застарілого устаткування на енергоефективне, що дозволить зменшити витрати на електроенергію комунальних підприємств водопостачання.

О.Кучеренко уточнив, що кредити видані строком на 17 років під 4,25-4,5% річних. При цьому пільговий період складе 5 років.

За словами міністра, в даний час відкритим компонентом даної кредитної лінії Усесвітнього банку продовжує залишатися 80,5 млн дол.

Як пояснив міністр, в даний час проходить конкурсний відбір інвестпроектів, розроблених муніципалітетами для фінансування за рахунок вказаних коштів.

"У випадку, якщо ми найближчим часом виберемо одну третину цієї суми, Світовий банк може збільшити фінансування цієї програми до 400 млн дол. Така домовленість досягнута", — сказав О.Кучеренко.

Як повідомив директор представництва СБ в Україні, Білорусі і Молдові Мартін Райзер, термін окупності інвестпроектів в Чернігові, Одесі і Івано-Франківську, затверджених для фінансування СВБ, складе 3-4 роки.

Наразі міністр ЖКХ знаходиться у парламенті, де прийняли за основу Загальнодержавну програму реформації та розвитку ЖКГ на 2008-2012 рр.. За таке рішення проголосувало 391 нардепи — повідомив кореспондент ГолосUA.

 

Читайте также по теме