ГолосUA
18:14 22/12/2008

Світовий банк надав Україні кредит у розмірі $500 млн.

Світовий банк надав Україні позику у розмірі $500 млн.

Як передав кореспондент Голос.UA, таку заяву зробив сьогодні директор Світового банку у справах України, Білорусії та Молдови Мартін Райс під час урочистого підписання відповідної угоди з міністром економіки України Богданом Данилишиним.

«Мені приємно зазначити, що рада директорів Світового банку підтвердила свою згоду на позику Україні у розмірі $500 млн. Ми дуже сподіваємося, що це стане добрим сигналом для інвесторів і свідченням того, що Україна має добрий фундамент для відновлення економіки», — сказав він.

За його словами, виділений «Кредит №3» буде спрямований на підтримку зусиль у сфері структурних реформ, що відбувалися протягом року.

Мартін Райс подякував Боглану Данилишину за співпрацю. При цьому він зауважив, що спільна політика Світового банку й України на цьому не завершується.

«Дорога реформ не є короткою і не є легкою, але Світовий банк буде підтримувати Україну», — запевнив представник Світового банку.

Мартін Райс пообіцяв, що виділені крошти будуть перераховані у бюджет України ще цього календарного року.

«Шлях, який ми пройшли до реалізації реформ, не був важкий, і позика Світового банку піде на структурну політику та розвиток реформ», — у свою чергу зазначив міністр економіки України Боглан Даналишин.

 

Читайте также по теме