ГолосUA
10:43 28/09/2009

Світовий Банк наполягає на підвищенні тарифів для українців

Світовий банк констатував необхідність підвищення тарифів на енергоресурси для населення України.

Про це сказав віце-президент СБ із питань Європи й Центральної Азії Філіп Ле Уору під час зустрічі із Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко.

"Ми також вважаємо, що Україна може заощадити багато грошей за допомогою енергозбереження, і шлях до цього — це збільшення тарифів, тому що населення повинно бачити, що цей ресурс чогось вартий", — сказав він.

Ле Уору зазначив, що СБ уже давно активно співпрацює з Україною в енергетичній сфері, і висловив упевненість у тому, що ця співпраця буде ефективно поширюватися.

Крім того, віце-президент СБ зазначив, що Україна повинна приділити особливу увагу реформуванню економіки для того, щоб після закінчення світової фінансово-економічної кризи вона могла скористатися всіма можливостями, які тоді відкриються.

Підвищення тарифів для населення на газ є однією з умов для залучення Україною кредиту Міжнародного валютного фонду, а також позик на закачування газу в підземні сховища.

Крім того, уряд, відповідно до меморандуму із МВФ, зобов’язався з 2010 року ввести щоквартальне коригування цін для цих категорій.

За матеріалами: Українські новини

 

Читайте также по теме