ГолосUA
10:10 04/04/2009

Світовий банк не влаштували українські держзакупівлі

Проект закону про державні закупівлі, розроблений до другого читання Комітетом Верховної Ради з питань економічної політики, не відповідає міжнародній практиці та директивам Європейського союзу.

Як повідомило «Дзеркало тижня», про це йдеться у листі Світового банку від 26 березня на ім’я Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Директор СБ в Україні, Молдові й Білорусі Мартін Райзер порадив використовувати законопроект, розроблений раніше Мінекономіки України у співпраці з експертами СБ, а також звернутися до експертів Єврокомісії для забезпечення його відповідності директивам ЄС. Також він запропонував створити спільну робочу групу.

Раніше фахівці Мінекономіки у співпраці з експертами СБ розробили базову редакцію законопроекту, яку Світовий банк визнав прийнятною. Експерти СБ, зокрема, наполягали на необхідності чітко розділити «адміністративний і операційний розподіл в Уповноваженому органі функцій нагляду і розгляду скарг», позбавити цей орган функцій прямого контролю. Крім того, видалити із закону велику частину виключень, оскільки вони виводять значну частину бюджетних коштів з-під контролю.

 

Читайте также по теме