ГолосUA
10:03 28/11/2008

Світовий банк підтримає Україну

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч із віце-президентом Світового банку по регіону Європи та Центральної Азії Шігео Кацу. Про це Голос.UA повідомили в прес-службі Глави держави.

На початку зустрічі В.Ющенко підкреслив, що Україна високо цінує зусилля Світового банку, який вже 16 років підтримує нашу країну та надає значні ресурси для просування реформ в Україні. «Через наші відносини ми реалізували не один десяток секторальних програм. Більше 5 млрд. дол. США ресурсів Світового банку надано національній економіці. Ми високо оцінюємо надану фінансову й структурну допомогу», – сказав В. Ющенко. За словами Президента, особливо важливо, що близько третини цього ресурсу працює у муніципальному секторі. /> Віктор Ющенко підкреслив, що особливе значення для України має співробітництво зі Світовим банком у нинішніх умовах глобальної фінансово-економічної кризи. «Ми з перспективою дивимося на наші відносини з Світовим банком у майбутньому, особливо сьогодні, в контексті глобальної світової кризи», — наголосив він.
Президент висловив сподівання на продовження конструктивного діалогу між Світовим банком та Україною.
У свою чергу Ш.Кацу наголосив, що Світовий банк має намір розвивати співпрацю з Україною в умовах фінансової кризи. «Наша інституція висловлює готовність бути з Україною, працювати з Україною, підтримувати Україну», – зазначив він.

 

Читайте также по теме