Світовий банк спрогнозував ВВП в Україні на рівні 4,3%

 

У 2010 році ВВП Україні становитиме 4,3%, а у 2011 — 4%.
 

face="Times New Roman">
size="4">Такий прогноз Світового банку оприлюднив
color="#000000">старший економіст представництва Світового банку в Україні Руслан Піонтковський сьогодні на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.
 

“Нинішня економічна динаміка зумовила підвищення нашого прогнозу зростання ВВП на 2010 рік до 4,3%. Однак, ми зберігаємо нашу попередню оцінку у 4% зростання для 2011 року”, — зазначив він.
 

Експерт наголосив, що Світовий банк очікує, що зростання ВВП становитиме 4,5% протягом середньострокового періоду. Він пояснив, що прогноз передбачає поступове відновлення банківським сектором фінансування для підтримки приватного сектору.
 

Водночас, за прогнозами банку, показники зростання експорту знизяться через “ефект статистичної бази” та уповільнення зовнішнього попиту.
 

“Існує значний потенціал для вищих показників економічного зростання і експорту у разі скасування експортних бар'єрів, таких як експертні квоти на зерно і вчасної виплати відшкодувань з ПДВ, а також якщо будуть прискорені структурні реформи, які зроблять експортні товари більш конкурентоспроможними протягом наступних двох-трьох років”, — йдеться в прогнозі Світового банку.
 

При цьому, як йдеться у прогнозі, очікуване зростання ВВП у 2012 році для України зросте до 4,5%.
 

 

Читайте также по теме