ГолосUA
12:14 25/06/2009

Світовий банк змінює тактику аби допомогти Україні подолати демографічну кризу

Світовий Банк продовжить допомагати Україні подолати важку демографічну кризу, але тактика його зміниться.

Про це заявив директор Світового банку у справах України, Білорусі і Молдови Мартін Райзер під час презентації результатів дослідження, передав кореспондент ГолосUA.

Підставою для проведення дослідження “Трагедія, якої можна уникнути: Подолання в Україні кризи здоров’я людини”, за словами Мартіна Райзера, стало те, що попередні намагання вплинути на розгортання демографічної кризи шляхом фінансової допомоги українській медицині виявилися малоефективними, на відміну, наприклад, від сусідньої Молдови.

“Наш підхід полягав у тому, що ми занадто вузько вели комунікацію з міністерствами, із владою. Ми не змінюємо посилання, ми не втомилися допомагати, але ми хочемо підсилити це посилання вашими голосами”, — підкреслив Мартін Райзер.

Світовий банк планує допомогти українцям отримати знання про здоровий спосіб життя шляхом фінансування просвітницьких програм, допомогти у консолідації зусиль міністерств, а саме Міністерства охорони здоров’я, Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту та інших для створення загальнодержавної програми з подолання демографічної кризи, сприяти пришвидшенню реформи системи охорони здоров’я, залучати для співробітництва молодіжні громадські організації.

В Україні наразі найвищий показник темпів скорочення населення у Європі, говориться у висновках звіту. За словами Райзера, близько половини смертей українців у віці до 75 років можна було би уникнути за допомогою адекватної профілактики та лікування, а також сприянню здоровому способу життя.

І. Носальська

 

Читайте также по теме