ГолосUA
13:25 25/04/2010

«Свободі» не сподобався «лєнінський суботник»

Всеукраїнське об’єднання "Свобода" подало в Окружний адміністративний суд міста Києва позов до Кабміну України про визнання протиправним розпорядження Кабміну № 777-р від 31 березня 2010 року, згідно з яким влада зобов’язала Міністерство освіти та науки щороку залучати до участі у щорічних так званих "лєнінських суботниках" (всеукраїнських акціях з благоустрою "За чисте довкілля") учнівську та студентську молодь.

ВО "Свобода" вважає, що залучення до участі в акції з благоустрою учнів та студентів є протиправним, оскільки, відповідно до Декларації з прав дитини Генеральної Асамблеї ООН, діти віком від 6 до 18 років мають бути захищені від усіх форм експлуатації.

"Нинішня влада в черговий раз попирає Конституцію України, згідно з якою, використання примусової праці забороняється. Водночас залучення в обов’язковому порядку до так званого "суботника" (акції з благоустрою "За чисте довкілля"), який чомусь припав на чергову річницю від дня народження ката українського народу Лєніна, учнів та студентів без їхньої згоди і є примусовою працею та експлуатацією.

Представники псевдоеліти швидкими темпами намагаються повернути всі прокомуністичні традиції та постулати. Українці чудово пам’ятають всесоюзні суботники та недільники, на які примусово зганяли і дорослих, і дітей. Тодішні керівники підприємств, за вказівками партійної номенклатури, використовували нібито добровільну працю людей у власних інтересах, з метою економії на зарплатах. Окрім цього, суботники розглядались як один з методів комуністичного виховання людських мас. Очевидно, нинішня влада у такий спосіб намагається, з одного боку, зекономити на зарплатах комунальникам, які, згідно зі своїми обов’язками повинні займатись благоустроєм територій. А з іншого – наслідуючи своїх "вчителів"- комуністів, змалку виховувати у дітей покірність, з часом перетворюючи їх на безкоштовну робочу силу. Показово, що проведення цих "суботників" має здійснюватись саме у квітні-травні – найбільш святкові місяці часів Совєцького Союзу", — зазначив керівник юридичного управління Всеукраїнського об’єднання "Свобода" Олег Махніцький.

Всеукраїнське об’єднання "Свобода" вважає, що примусове залучення до участі в "суботниках" учнівської та студентської молоді суперечить Декларації з прав дитини та Конституції України, а тому у судовому порядку оскаржуватиме розпорядження Кабміну.

Нагадаємо, у суботу за ініціативою президента Віктора Януковича пройшов Всеукраїнський суботник.

За матеріалами: ZAXID.NET />  

Читайте также по теме