ГолосUA
10:01 14/02/2009

СЗР: захоплення «Фаїни» не було спробою усунути Україну з ринку озброєння

Захоплення піратами судна «Фаїна» не було спецоперацією конкурентів України на ринку поставки зброї.

Як повідомив «Інтерфакс-Україна», про це вчора ввечері в ефірі «5 каналу» заявив глава Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

«Немає в нас таких даних», — сказав він, відповідаючи на питання, не чи було захоплення судна «Фаїна» спецоперацією для усунення України як конкурента на ринку поставки зброї на Африканському континенті .

«Ми вважаємо, що все-таки пірати провели операцію в рамках своїх штатних можливостей. І в даній ситуації якихось специфічних операцій не проводилося», — відзначив глава Служби зовнішньої розвідки.

Він також підкреслив, що в цей час іде «надзвичайно складний процес боротьби за ринки технічного співробітництва». Відповідаючи на питання про те, хто ще, крім України, здійснює поставки зброї на Африканський континент, він сказав: «Наші близькі сусіди, із заходу й сходу, є нашими конкурентами».

Разом з тим, глава Служби зовнішньої розвідки підкреслив , що захоплення «Фаїни» і тривалий процес звільнення заручників, враховуючи характер вантажу, сприяли тому, що проти України почалася інформаційна кампанія.

«Ця ситуація з «Фаїною» сприяла тому, що почалася інформаційна кампанія проти України з метою нейтралізації нас (України — ред.) як ефективного партнера по військово-технічнім військово-технічному співробітництву в Африканському регіоні», — сказав він.  

Читайте также по теме