ГолосUA
10:01 03/08/2010

Табачник безпідставно закриває ПТУ?

Міністр освіти та науки Дмитро Табачник підписав наказ про ліквідацію трьох професійно-технічних навчальних закладів у місті Києві.

Про це повідомила віце-президент Всеукраїнської асоціації працівників профтехосвіти Лідія Вржестовська на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За її словами, без обговорення громадськості 23 липня міністр освіти та науки Дмитро Табачник видав указ, згідно з яким до 20 серпня Київське вище професійне училище будівництва і автотранспорту, Вище професійне училище №26 та Професійний ліцей будівництва і фітодизайну, повинні бути ліквідовані.

Л. Вржестовська переконана, що ліквідація цих навчальних закладів є необгрунтованою, оскільки попит на навчання там є дуже високим і серед учнів, і серед роботодавців. Крім того, закриття професійно-технічних закладів у стислі терміни та без попередження викладачів, котрі на даний момент перебувають у відпустці, «фактично викидає працівників установ на вулицю». «Дії Табачника протирічать державним інтересам, оскільки сьогодні в Україні готується робітників у 10 разів менше, ніж фахівців із вищою освітою, які потім стоять у черзі у центрах зайнятості, а робітників у країні не вистачає», — зазначила вона.

М. Мамаєва />  

Читайте также по теме