ГолосUA
13:22 26/12/2010

Табачник хоче відродити «Зірницю»

 

У 2011 році Міністерство освіти і науки, молоді та спорту планує відновити проведення військової патріотичної гри "Зірниця" — колись популярної в СРСР.

 

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табчаник пообіцяв відродити у 2011 році "всеукраїнську патріотичну гру "Зірниця" у співпраці з кадетами, скаутами і пластунами".

Також Табачник висловив ініціативу повернути у школи уроки пам'яті за участі ветеранів.

"Потрібно відпрацювати програму. Не варто розповідати про всі військові операції, про них діти дізнаються з підручників. Краще, якщо це будуть живі спогади, переживання", — сказав міністр на засіданні Ради обласної організації ветеранів України у Кіровограді.

Він підкреслив, що "молодь повинна потягнутись до тематики ветеранських організацій".

Зауважимо, що військово-спортивна гра "Зірниця" була популярною піонерською грою в СРСР. Вона представляла собою імітацію бойових дій, схожу на військові навчання. Під час гри піонери ділилися на команди і змагалися у різних військово-прикладних видах спорту з ігровими елементами. Гра була частиною системи початкової військової підготовки школярів в СРСР.

Після розпаду СРСР "Зірниця" або схожі на неї гри зазвичай проводяться військово-патріотичними клубами та іншими подібними організаціями.

За матеріалами: ТСН.UA 

Читайте также по теме