ГолосUA
12:10 13/08/2010

Табачник відхрестився від «чорного списку» ректорів (Додано ГОЛОС)

Міністр освіти та науки Дмитро Табачник не звільняв та не має наміру усувати з посад жодного з ректорів українських вищих навчальних закладів.

Про це він заявив на прес-конференції, коментуючи інформацію у львівськцій пресі про список ректорів, яких нібити мають звільнити у МОН, передав кореспондент ГолосUA.

«Який чорний список? Якщо я підписав контракт із Вакарчуком (ред.- із ректором Національного львівського університету ім. І.Франка), але 100% переконаний, що якби ми були в іншій позиції, можу заприсягтися, що Іван Вакарчук зі мною не підписав. Я підписав з ним контракт», — сказав Д.Табачник. /> ГОЛОС

Окрім цього, Д.Табачник підкреслив, що «не має жодного стосунку до пана Бориса Гудзяка, ректора Приватного українського католицького університету та його контракту». «Як і до інших ректорів, навчальних закладів недержавної форми власності, яких звільняють, виганяють і знову призначають без відома міністерства. Це мене не обходить», — сказав голова МОН.

При цьому міністр наголосив, що «не звільнив жодного ректора». «Ще раз підкреслюю: жодного не звільняв. Закінчився термін контракту визначений чинним законодавством, після того міністерство вирішило не продовжувати термін укладення контракту. Ця людина має право, будь-яка, подати свою кандидатуру на вибори, які відбудуться згідно чинного законодавства, і якщо колектив, процедурою таємного голосування висловить йому довіру, то — будь-ласка — з ним буде укладено новий контракт», — зазначив Д.Табачник.

Нагадаємо, що Д.Табачник нещодавно звільнив Валентина Сминтина з посади ректора Одеського національного університету імені Іллі Мечникова. Ще раніше міністр науки і освіти звільнив ректора Донецького національного університету, академіка НАН України Володимира Шевченка.

А.Береза
 
 

Читайте также по теме