ГолосUA
12:52 04/12/2010

Талісманів до Євро-2012 назвали Славек і Славко

 

Славек та Славко – за такі імена талісманів Євро-2012 проголосували українські та польські вболівальники.

/>  

Результати опитування, яке завершилось 3 грудня, були оприлюднені сьогодні на прес-конференції у Києві та Варшаві.


У церемонії оголошення імен талісманів в українській столиці взяли участь віце-прем’єр-міністр України з питань підготовки до Євро-2012 Борис Колесніков, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, операційний директор УЄФА Events S.A. Мартін Каллен, Упововажений президент УЄФА з питань Євро-2012, член Виконкому УЄФА Францішек Лоринець, мери приймаючих міст.


 

Як зазначив Францішек Лоринець під час презентації, талісмани Євро-2012 пропагують позитивний, молодий характер країн-господарок чемпіонату.


 

Нагадаємо, 16 листопада були представлені символи Євро-2012 — футболісти-близнюки, які візьмуть участь у промокомпанії чемпіонату на теренах країн-господарів, а також у всій Європі.


В образах веселих хлопчаків чітко підкреслений національний колорит. УЄФА використав ситуацію з національними біколорами: польський футболіст одягнений в білу футболку та червоні шорти, а український – в жовту футболку та сині шорти. Зачіски обох близнюків також виконані в національних кольорах.

Протягом двох тижнів футбольні вболівальники могли зробити вибір з трьох запропонованих варіантів: Славек та Славко, Шємко та Стрімко, Клемек та Ладко.


 

Можливістю назвати талісманів скористалися тисячі користувачів сайту УЄФА, а також любителі футболу з Польщі та України, які могли проголосувати у ресторанах швидкого харчування і в ході турне талісманів приймаючими містами Євро-2012.

За матеріалами: Інформаційний центр «Україна-2012»


 

 

Читайте также по теме