ГолосUA
12:08 04/03/2009

Тарасюк каже, що жодних ультиматумів він не висував

Заступник лідера фракції НУ-НС Борис Тарасюк відкинув звинувачення депутатів від фракції БЮТ у висуненні ним ультиматуму щодо підтримки постанови про скасування рішення парламенту про відставку міністра закордонних справ Володимира Огризка.

Про це він повідомив в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.

«Ніхто ніяких ультиматумів не висував, відбулася відверта розмова. Володимир Огризко дав поясненя та були взаємні звинувачення, але умови ніхто не ставив», — зазначив Борис Тарасюк.

На питання журналістів, коли буде розглядатися питання щодо виходу Тарасюка з коаліції, депутат відповів, що сьогодні відбудеться засідання ради коаліції, на якому буде розглядатися це питання, але рішення буде ухвалене лише після того, як Верховна Рада розгляне проект постанови про скасування рішення щодо відставки міністра закордонних справ, який Тарасюк вніс до парламенту.

«Вчорашнє голосування відбулося з порушенням законів про Кабінет міністрів, зокрема ст. 18, яка містить чіткий перелік випадків, коли міністр може бути звільнений. Для цього необхідне подання Кабміну або Президента, жодного подання не було. А також порушена стаття 48 регламенту ВР, яка передбачає, що, якщо депутати вважають рішення, прийняте в парламенті таким, що порушує регламент, то вони мають право подати постанову про скасування цього рішення. 

Читайте также по теме