ГолосUA
18:33 05/03/2010

Татарстан знову поклав око на «Укртатнафту»

Керівництво Татарстану розраховує на прогрес у переговорах щодо "Укртатнафти" (Кременчуцький нафтопереробний завод, Полтавська область) з обранням нового Президента України Віктора Януковича.

Про це заявив Прем’єр-міністр Татарстану Рустам Мінніханов.

"Треба сподіватися, що справедливість переможе. Ми будемо працювати в цьому напрямі, тому що наші права порушені. Сьогодні, коли до влади прийшов Віктор Янукович, у нас шанси, я думаю, з’явилися. Думаю, що конструктивізму з його приходом має бути більше. Спільне підприємство має працювати", — сказав Р. Мінніханов.

Прем’єр-міністр Татарстану також відзначив, що ситуація з "Укртатнафтою" — не єдиний випадок, коли російський бізнес втрачає гроші та активи в Україні.

"Таких російських інвесторів там досить багато, це не окремий випадок. На жаль, це практикується в цій європейській країні. Ніколи не можна погодитися з тим, що в тебе відібрали. І керівництво нашої країни про всі ці протиправні дії поінформовано, і воно неодноразово ці питання ставило перед керівництвом України", — сказав він.

Як повідомляв ГолосUA, "Укртатнафта" була створена в 1994 році для вирішення проблеми постачання сировини на Кременчуцький НПЗ, який розрахований на роботу з різними типами нафти і газового конденсату з річним завантаженням 18,6 мільйона тонн і є одним з найбільших в Україні переробників нафти.

Україна передала до статутного капіталу "Укртатнафти" Кременчуцький НПЗ, республіка Татарстан — акції добувних компаній і грошові кошти. Останньою подією, якою фактично ліквідовано спільне українсько-татарстанські підприємство, стало рішення господарського суду Полтавської області, який визнав купівлю 8,6% акцій "Укртатнафти" російською "Татнафтою" незаконною і зобов’язав передати зазначений пакет емітенту.

За матеріалами: РІА «Новини», Дело />  

 

Читайте также по теме