ГолосUA
14:34 06/01/2010

Таїландський суд відмовився звільнити екіпаж Іл-76, що незаконно перевозив зброю

Судова влада Таїланду відмовилася звільнити під заставу екіпаж затриманого у грудні в аеропорту Бангкока літак Іл-76 з вантажем зброї на борту.

Про це повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ Казахстану Ільяс Омаров. /> «У середу, 6 січня, члени екіпажа транспортного літака Іл-76, затримані в Таїланді, постали перед таїландським судом, проте їх відмовилися тимчасово звільнити під заставу», — сказав він.  

За його словами, нове слухання відбудеться 18 січня. 8 січня запланований «допит льотчиків, що відбуватиметься у присутності представників дипломатичної місії».

Як повідомляв ГолосUA, літак Іл-76 був затриманий 12 грудня 2009 року в аеропорту Бангкока, де приземлився для дозаправки. На борту літака виявлена партія нелегальної зброї. Екіпаж літака складався з чотирьох громадян Казахстану і громадянина Білорусі. Командир лайнера невдовзі після затримання заявив, що екіпаж найняла на роботу українська фірма «Авіатек». 25 грудня 2009 року у РНБО заявили, що Україна не має жодного відношення до затриманого літака.

За матеріалами: РІА «Новини»

 

Читайте также по теме