ГолосUA
17:43 15/12/2010

Те, що відбулося — не Адміністративна реформа — експерт

 

size="3">Адміністративна реформа ще не почалася. 

 

size="3">Про це сказав директор Українського інституту публічної політики Віктор Чумак в інтерв'ю кореспондентові ГолосUA.

 

size="3">Це не Адміністративна реформа — це і не крок, а півкроку, нога занесена для Адміністративної реформи”, — сказав експерт.

 

size="3">Він зазначив, що Адміністративна реформа — це система змін, над якими потрібно працювати. “Щоб ми зрозуміли, що буде, повинно хоча б з'явитися нове положення про міністерства. (…) Ми не бачимо взаємодії між органами влади, не знаємо хто і як буде призначатися, хто і як взаємодіятиме по горизонталі і по вертикалі. Ми бачимо поки що вертикально налаштовану систему центральних органів виконавчої влади, яка підпадає під вертикаль Президента. Вибачте, але це нонсенс з точки зору управлінської теорії, коли один суб'єкт, скажімо, може управляти 146 об'єктами управління”, — заявив В. Чумак.

 

size="3">Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович підписав указ “Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади”, яким об'єднав декілька Міністерств, ліквідував кілька державних комітетів, і, звільнивши всіх міністрів, призначив на інші посади лише половину з них.

 

size="3">О. Гайворонська

Читайте также по теме