ГолосUA
08:50 12/04/2010

Технічний опис закордонних паспортів українців змінювати передумали

Кабінет міністрів України призупинив дію постанови №246 "Про внесення змін до технічного опису та зразка бланка паспорта громадянина України для виїзду за кордон" до 1 квітня 2011 року.

Відповідна постанова опублікована сьогодні в газеті "Урядовий кур’єр".

У повідомленні говориться, що у зоні, призначеній для внесення інформації, що зчитується машиною, у центрі сторінки розміщена контурна карта України. У лівому верхньому куті лицьового боку сторінки даних зображено малий Державний герб України, який під різним кутом зору змінює свій колір від бронзово-червоного до бронзово-зеленого. У центрі другої — п’ятої сторінок, призначених для особливих відміток, зображений Державний прапор України, по периметру — орнамент з елементами українського вінка.

Фонові графічні зображення шостої-тридцять другої (шістдесят четвертої) сторінок мають єдину національну тематику з зображенням орнаментів, вишивок, геральдики. Фонові сітки зазначених сторінок утворюють фрагменти українських орнаментів, які в центральній частині сторінок об’єднані зображенням карти України. У верхній лівій (парна сторінка) та правій (непарна сторінка) частині сторінки зображений великий Державний герб України. Уздовж лівого (парні сторінки) та правого (непарні сторінки) країв сторінок зображений орнамент "Берегиня".

 

Читайте также по теме