ГолосUA
17:53 01/06/2010

Телебачення чинить шкідливий вплив на психіку майже 20% дітей — експерт

Під негативним впливом телебачення у майже 20% дітей формується негативне сприйняття дійсності.

Про це повідомила президент Всеукраїнської громадської організації “Розрада” Валентина Бондаревська на засіданні круглого столу з проблем дитини у сучасному інформаційному просторі.

За її словами, дані досліджень Російського інституту соціології, що досліджував “картину світу” дітей на пост-радянському просторі, свідчать про зростаючий відсоток дітей із негативним сприйняттям дійсності під впливом телебачення.

“5% дітей мають абсолютно негативну картину світу. Оточуючий світ їм здається поганим, вони прагнуть грати роль агресивного персонажу, в реальних ситуаціях часто б’ються. Картина світу іще 13,6% дітей викликає тривогу фахівців. Маловірогідно, що з них сформуються гармонійно розвинені, позитивно налаштовані люди”, — зазначила В. Бондаревська.

На думку фахівця, негативна “картина світу” формується “наприклад, коли дитина дивиться телевізійний фільм, в якому привабливий позитивний герой виборює позитив негативними методами — він б’є, каліче, вбиває людей, і це впливає на картину світу дитини”.

М. Мамаєва />  

Читайте также по теме