ГолосUA
10:56 26/04/2010

Тема продовження базування Чорноморського флоту є унікальною можливістю для консолідації опозиції – соціолог

Використовуючи тему нових домовленостей щодо продовження базування Чорноморського флоту в Севастополі, українська опозиція отримала шанс об’єднатися.

Таку думку висловив експерт соціологічної компанії R&B Group Євген Копатько на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Позиція населення буде обов’язковою і, як правило, контрастною. Тут важливо, хто виграє інформаційну війну: влада чи опозиція. Ця подія є дійсно унікальним шансом для опозиції консолідуватись і висунути єдину позицію та аргументи. Для влади це — спосіб перевірити вертикаль влади, яку вони створили на ефективність інформаційного супроводу», — сказав соціолог.

За його словами, та сторона, яка більш ефективно використовує інформаційний супровід, отримає сильнішу підтримку у населення, адже ця тема є резонансною. Також він додав, що для того, щоб вивести цю тему із політичної площини, потрібно дізнатись громадську думку спочатку у самих мешканців Севастополя, потім у мешканців Криму, а вже потім у всієї України, адже ставлення до цього питання на Сході і Заході України прямо протилежні і лише політизують його.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме