ГолосUA
15:02 24/03/2010

Теорія позаблоковості є небезпечною для України — експерт

У питанні позаблоковості або нейтралітету України політики повинні радитися з військовими спеціалістами.

Про це сказав віце-адмірал, командувач ВМСУ у 1993-1996 роках Володимир Безкоровайний під час засідання “круглого столу” .

Володимир Безкоровайний, зокрема, наголосив, що ідея нейтралітету добре вписується в український менталітет “моя хата скраю”, але теорія позаблоковості є небезпечною для країни, оскільки у держави немає можливості захистити себе від сучасних засобів ведення війни.

У свою чергу, президент Атлантичної Ради України Вадим Гречанінов підкреслив, що для України є оптимальним багатовекторний курс з постійним посиленням західноєвропейського напряму, який приведе до вступу в ЄС і НАТО.

“ Чисельність української армії становить 200 тис. чоловік, а загальна довжина кордонів — 70 тис. км, з яких 5 тис. км не демарковані, у тому числі в Азовському морі.” — сказав він.

За словами експерта, за останні 5 років також нічого не зроблено у питанні виведення Чорноморського флоту РФ із Севастополя.

На думку ж Володимира Безкоровайного, нинішній склад російського Чорноморського флоту має на меті збереження впливу Росії на Україну через свою присутність у Криму. “Це чисто політичний напрямок”, — додав він.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме