ГолосUA
07:07 16/10/2009

Теплі батареї має забезпечувати місцева влада — МінЖКГ

За тепло у оселях українців відповідають виключно органи місцевого самоврядування, а Міністерство у справах житлово-комунального господарства зробило все для вчасного початку опалювального сезону.

Про це заявив у ефірі «5 каналу» міністр у справах ЖКГ Олексій Кучеренко, передав кореспондент ГолосUA.

«Чи буде опалення в усіх оселях – я би ставив це питання органам місцевого самоврядування. Підприємства «Теплокомуненерго» належать їм, це їх бюджети», — висловився він.

Однак, за словами Кучеренка, до боржників буде застосований «диференційований підхід».

«Є міста, які в умовах кризи стали депресивними, де виробництва зупинилися. Є такі, у яких нічого особливого не відбулося, але вони дозволяють собі мати борги. У такому випадку до місцевої влади треба інші санкції застосовувати», — наголосив він.

О. Кучеренко також розповів про дії з боку уряду для вирішення питання з боргами.

«Я, як міністр, запевняю, що уряд зробив все, що можливо, для того, щоб «розшити» всі фінансові стосунки, і максимально сприяти погашенню заборгованості, пробаченню цих боргів. Ми черговий рік погашаємо заборгованість у 2 мільярди гривень, просто даємо такий подарунок місцевим бюджетам, робимо так, щоб пені і штрафи не впливали на підключення», — сказав міністр.

Але, за словами О. Кучеренка, важко сказати, з якого джерела, якщо конкретне місто не розрахувалося, уряд повинен взяти гроші. «Якщо у міста, яке сплачує – це не справедливо», — вважає він.

«По кожному місту ми пропонуватимемо план дій, однак обов’язки за розрахунки – це прерогатива органів місцевого самоврядування», — наголосив міністр у справах ЖКГ.

І. Носальська

 

Читайте также по теме