ГолосUA
07:37 25/01/2011

Терористів у “Домодедово” було двоє

Терористів в аеропорту “Домодєдово”, за попередніми даними, було двоє, обидва загинули при вибуху, який стався мимовільно при відкриванні сумки, повідомило російській інформагенції джерело в силових структурах.

Експертиза виявила, що безоболонковий вибуховий пристрій був потужністю до п’яти кілограмів в тротиловому еквіваленті, він був начинений вражаючими елементами — обрізками сталевого дроту діаметрів 5 міліметрів і завдовжки 2 сантиметри, повідомило джерело.

«Це пояснює таку кількість загиблих», — додав він.

«Вибух стався в той момент, коли передбачувана жінка-терористка відкрила сумку. Терористку супроводжував чоловік, він знаходився поряд і йому вибухом відірвало голову», — розповів співрозмовник агентства.

Зараз встановлюються особи підозрюваних.

«Не виключено, що терористи хотіли залишити вибуховий пристрій в залі, а підрив стався мимовільно, або ж був зроблений дистанційним пультом з відстані, хоча поки елементів, що свідчать про це, не знайдено», — зазначило джерело.

«Таким чином, теракт був здійснений за класичною схемою, яку використовую терористи — вихідці з Північного Кавказу. Аналогічним шляхом були влаштовані вибухи на «Ризькій«, інші вибухи в московському метро, коли терористів супроводжували бойовики», — сказало джерело в силових структурах.

За його словами, є також дані, що терористів привіз до аеропорту спільник, що чекав на них у машині на одній із стоянок. Зараз вивчається вся документація парковок, записи камер відеоспостереження.

Джерело підкреслило, що вся ця інформація перевіряється і уточнюється. «Вона повинна бути підкріплена результатами експертизи та оперативно-розшуковими даними», — сказав співрозмовник агентства.

Як вже писав ГолосUA, серед загиблих є одна українка — драматург Ганна Яблонська загинула внаслідок теракту у московському аеропорту «Домодедово». Ганна Яблонська прилетіла до Москви на вручення кінопремії рейсом Одеса-Москва, який приземлився в аеропорту «Домодедово» за півгодини до вибуху. Під час вибуху опинилася у його епіцентрі. Самі залишилися чоловік та маленька дитина жінки.

За попередніми даними українського МНС, 24 січня у московському аеропорту „Домодедово” біля виходу з міжнародного залу стався вибух, внаслідок якого 35 осіб загинуло та 194 особи постраждало, із них 100 осіб госпіталізовано. Посольство України в Російській Федерації й надалі перевіряє наявність громадян України серед загиблих та постраждалих.

За матеріалами: РИА Новости Россия

Читайте также по теме