ГолосUA
09:11 07/01/2010

The Financial Times: росіяни підкрадаються до української корпорації

Досі не відома назва російської компанії, яка має намір придбати контрольний пакет української корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД), борги якої зростають із кожною годиною.

Про це пише британська газета “The Financial Times”.

"Новина про можливий продаж компанії може викликати помітну політичну напругу напередодні президентських виборів в Україні, де основна боротьба відбувається між прем’єр-мністром Юлією Тимошенко та лідером опозиції Віктором Януковичем", — наголосило The FT.

"Ющенко, який до сих пір очолює посаду президента та шукає можливі шляхи залишитися при владі, неодноразово звинувачував Тимошенко та Януковича у тісній співпраці із Москвою і можливий продаж росіянам ІСД, а це може викликати шквал критики із боку його команди",- зазначило видання.

Більшість аналітиків переконані, що спроба Росії придбати українське підприємство не що інше як шлях взяти під контроль промисловий потенціал колишніх радянських республік.

"Російський "Внешекономбанк", який, за чутками, має відношення до майбутньої угоди, заявив, що тільки представляє фінансування угоди, однак не збирається купувати долю ІСД", — відзначає видання.

"У числі потенційних покупців підприємства — російський магнат Алішер Усманов і металургічна компанія "Євраз Груп", доля якої належить російському мільярдеру Роману Абрамовичу. Зокрема останній, вже протягом багатьох років проявляє інтерес до української корпорації.

Підготувала: Л.Дубенко

 

Читайте также по теме