ГолосUA
14:34 03/07/2010

The Financial Times: Візит Клінтон до України став спробою США висловити підтримку колишньому близькому союзнику

Візит державного секретаря Хілларі Клінтон до України став спробою США висловити підтримку колишньому близькому союзнику.

В цьому переконане видання “The Financial Times”.

«Під час першого дня туру по країнам «заднього двору» Росії, держсекретар США Хілларі Клінтон спробувала акуратно висловити підтримку колишньому близькому східноєвропейському союзнику та його новій владі на чолі із Президентом Януковичем, водночас висловлюючи тривогу щодо заяв про обмеження в державі свободи слова та демократії», — вказує газета.

Вчорашній візит Клінтон, після якого вона відвідає Польщу, Вірменію, Азербайджан та Грузію спричинений, перш за все, усвідомленням того, що Вашингтон, який активно розвиває політику перезапуску відносин із Росією, втрачає свій вплив у країнах пострадянського простору. Саме тому головна задача Хілларі – відновити, в умовах демократичної боротьби та економічної кризи, поміж цих держав довіру до Америки та її нової влади.  

«Всі виступи Клінтон супроводжувалися відчутною похвалою та пафосом, однак водночас в її словах помічалася акуратна та легка критика, яка звертала увагу на надмірне зближення між Києвом та Москвою та інформацію про утиски свободи слова», — зазначає видання, додаючи, що загалом візит пройшов успішно та в хорошій тональності.

За матеріалами: The Financial Times

Підготувала Л.Дубенко

 

Читайте также по теме