ГолосUA
14:46 05/05/2010

The New York Times: Заходу слід змиритися із тим, що Україна може дружити як із ЄС, так із Росією

Заходу, який занепокоєний нещодавнім зближенням Києва та Москви, слід змиритися із тим, що Україна може дружити як з ЄС, так і з Росією.

В цьому переконане видання The New York Times.

Газета вказує, що зближення України та Росії почало відбуватися після того, як було обрано президентом України Віктора Януковича, який відмовився від виключно прозахідної орієнтації свого попередника Ющенка.

"Рішення Віктора Федоровича кардинально змінити зовнішній курс держави пояснюється надзвичайно просто: протягом минулого десятиліття майже всі соцопитування продемонстрували, що 90% українців відносяться до росіян добре, а практично п’ята частина населення до сих пір сподівається на возз’єднання із Росією. Тож вважати, що Україну так легко можна відірвати від свого "старшого брата" із боку Заходу було як мінімум наївно", — наголошує видання та додає, що, незважаючи на своє прагнення відновити дружні відносини із Кремлем, Київ хоче так само плідно співпрацювати із ЄС, тому Брюсселю слід відшукати таку стратегію, що підійде для його відносин із Україною.

За матеріалами: The New York Times.

Підготувала Л. Дубенко />  

Читайте также по теме