ГолосUA
08:18 16/02/2010

Тігіпко озвучив умови свого прем’єрства

Сергій Тігіпко погодиться зайняти посаду голови українського уряду тільки за підтримки особисто Президента та парламентською більшості.

Про це він заявив в ефірі телепрограми «Свобода слова» на ICTV.

За його словами, він «не шукає працевлаштування, в тому числі й на посаді Прем’єр-міністра». «Якщо я й піду на таку посаду, то тільки після того, як Президент разом зі мою, візьме на себе певні зобов’язання та підтримає ті реформи, які потрібно буде зробити. Тоді ж йому відразу доведеться від дечого відмовитись чи сказати, що це буде виконано трохи пізніше. На кого я планую спиратися у парламенті? На більшість, яка теж візьме на себе зобов’язання підтримати, хоча б рік-два, те, про що я говорю. Якщо таких зобов’язань на себе ані прем’єр, ані президент не візьме, йти на таку посаду я не буду», — наголосив С. Тігіпко.

При цьому він відзначив, що після спілкування з депутатами нинішнього парламенту відчув, що там немає єдності у намірах проводити непопулярні реформи. «Більше того, я можу сказати, що більшість яка може бути утворена (в діючому парламенті – ред.) не готова роботи зміни в країні, тим більше не популярні. Я боюся, що це може дуже швидко розсипатися практично у відсутність більшості і ми будемо мати ситуацію, яку маємо більше, ніж рік: уряд є, більшість формальна існує, але не підтримує уряд і врешті є тільки неконсолідована влада, тому я прихильник нових парламентських виборів», — зазначив політик.

Разом з тим С. Тігіпко наголосив, що до створення чіткої нової більшості або формування нового парламенту уряд Юлії Тимошенко не повинен йти у відставку. «Тому що будь яке безвладдя гірше, ніж влада, хай погана, але влада», — підсумував він.

А. Береза

 

Читайте также по теме