ГолосUA
16:02 13/01/2011

Тігіпко підтримав ініціативу щодо додаткових пільг працівникам інтернатних установ

Віце-прем’єр-міністр – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко підтримує ініціативу щодо додаткових пільг працівникам інтернатних установ.

Про це він повідомив сьогодні під час зустрічі з представниками недержавних пенсійних фондів, страхових організацій, Української асоціації інвестиційного бізнесу.

«Вкрай важливо підтримати працівників бюджетної сфери – вчителів, лікарів, працівників культури. Можливо, ми також до цих пріоритетних категорій додамо працівників соціальної сфери. Звичайно, для цього необхідно провести відповідні розрахунки», — підкреслив Сергій Тігіпко. За словами урядовця, під час громадського обговорення пенсійної реформи вже надійшли пропозиції з цього питання.

Також було запропоновано підтримати одноразовою виплатою при виході на пенсію і працівників інтернатних установ, як бюджетників. «При їх виході на пенсію запроваджується одноразова виплата у розмірі 10 призначених пенсій. Якщо нині середня пенсія вчителів становить 1300 грн., то при виході на пенсію одноразово вони зможуть отримати 10 пенсій, тобто, у зазначеному випадку 13 тис. грн. Це значна підтримка», — наголосив Сергій Тігіпко.

 

Читайте также по теме