Тігіпко пообіцяв запровадження соціальних карток у 2014 – 2015 роках

Усі необхідні процедури для впровадження в Україні практики використання соціальних карток будуть завершені до 2014-2015 року.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко журналістам у Кабінеті Міністрів, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, соціальна картка — це зручний у використанні інструмент, що дозволяє кожному громадянину користуватися єдиною базою різноманітних соціальних та фінансових структур.

«Але коли ми можемо використовувати цей інструмент? Коли ми будемо мати один модуль, до якого буде підключено якомога більшу кількість різноманітних баз. Ми сьогодні не маємо ані центральної бази даних, ані інших, якими можна було б її наповнити. Тому основна турбота – як наповнити цю базу, а запустити самі картки дуже легко», — пояснив С. Тігіпко.

В цьому контексті урядовець повідомив про проект зі Світовим банком.

«Згідно з цим проектом, ми у 2011–2012 роках ми будемо точно мати велику кількість баз даних, які будуть об’єднані між собою, і у які зможуть входити наші люди», — зауважив політик.

При цьому С. Тігіпко наголосив, що для безпечного користування громадянами базою необхідно буде захистити персональні дані.

«Потрібно буде прийняти закон, який захистить персональні дані. Я переконаний, що до 2014 – 2015 реалізувати цей проект, бо він надзвичайно важливий», — резюмував він.

Читайте также по теме