ГолосUA
11:02 02/06/2010

Тигипко продовжує стверджувати, що переговори з МВФ йдуть успішно

Уряд успішно продовжує роботу з Міжнародним валютним Фондом.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Сергій Тигипко журналістам в кулуарах будинку уряду, передав кореспондент ГолосUA.

„Ми працюємо… І ось вчорашнє рішення та прийняття закону по держзакупівлі — це дуже важливе рішення, яке буде працювати на нас та на домовленості з Міжнародним валютним фондом, тому що завдяки цьому ми зможемо заощадити бюджет і зможемо зробити більш прозорим механізм закупівель. Тобто ми працюємо… Я вважаю, що йде робота нормально. Найближчим часом ще в нас будуть спеціалісти з МВФ, будуть дивитися, працювати з „Нафтогазом”, Мінфіном, і я думаю, що там буде нормально все”, — зазначив він.

При цьому урядовець вкотре наголосив, що Україні поки що не вдалося переконати МВФ у доходній частині бюджету і пояснити ситуацію з Нафтогазом. Водночас він запевнив, що текст угоди вже „практично узгоджений”.

„Ми його відпрацювали, у тому числі туди додано достатньо серйозний блок структурних реформ, які були внесені з ініціативи самої України, і це є дійсно наша ініціатива, тому що за рахунок цих реформ, я переконаний, з часом ми зможемо збільшити доходну частину бюджету, і це допоможе повернути ті кредити, які ми будемо брати. Що стосується цифр, то я передбачаю, що сума коливатиметься від 12 до 19 мільярдів доларів”, — зазначив С. Тигипко.

При цьому віце-прем’єр-міністр визнав, що остаточне рішення щодо нової програми кредитування залежить виключно від керівництва Фонду.

А. Береза />  

Читайте также по теме