ГолосUA
07:51 04/06/2010

Тигипко розказав, куди підуть кошти від МВФ

Віце-прем’єр-міністр України з економічних питань Сергій Тигипко розповів, куди будуть спрямовані кошти від Міжнародного валютного фонду.

Про це він повідомив з трибуни Верховної Ради, передав кореспондент ГолосUA.

«На наступному тижні у нас буде місія Міжнародного валютного фонду, яка практично буде мати відповідні повноваження і наша частина угоди вже повністю відпрацьована», — сказав він.

С. Тігіпко зазначив, що до повернення МВФ уряд ініціював і вніс до цієї угоди структурні реформи. «Саме ці реформи, на наше переконання, у випадку їх проведення, дадуть Україні додаткові надходження і до Податкового кодексу, і до регуляції економіки. Тому я переконаний, що ми підпишемо програму співпраці з МВФ», — наголосив віце-прем’єр-міністр.

Водночас політик зазначив, що значна частина отриманих коштів від міжнародного кредитора не використовуватиметься у великій кількості на покриття дефіциту бюджету. «Ми дедалі менше будемо використовувати кредит на покриття дефіциту. Я думаю, що кошти, які ми отримаємо, а це від 12 до 19 мільярдів доларів, підуть на валютні резерви. Тобто вони залишаться в Національному банку», — сказав він.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме