ГолосUA
13:16 26/04/2010

Тігіпко: Україні необхідна співпраця з МВФ

За сучасних умов Україна просто не має права не домовитися з Міжнародним валютним фондом ми.

Про це Віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко заявив у Вашингтоні, де українська делегація брала участь у Весняних зборах Світового банку та Міжнародного валютного фонду, повідомила прес-служба віце-прем’єр-міністра .

За словами Віце-прем’єр-міністра, в рамках нової програми співробітництва з Міжнародним валютним фондом, розрахованої на 2,5 роки, Україна може отримати 19-20 млрд. доларів. «Нам необхідна ця програма співпраці», — наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Сергій Тігіпко підкреслив, що минулий рік для вітчизняної економіки був надзвичайно важким і закінчився падінням ВВП на 15% та зменшенням обсягу надходжень до державного бюджету на 30%. Він вважає, що повністю профінансувати бюджетний дефіцит у 2010 році без коштів МВФ Україні буде важко.

При цьому Віце-прем’єр-міністр також зазначив, що нова програма співпраці з МВФ буде спрямована на підтримку зростання економіки країни.

Коментуючи хід переговорів з МВФ, Сергій Тігіпко повідомив, що на даному етапі узгоджуються параметри бюджету на поточний рік. За його словами, під час переговорів українська делегація має намір відстояти і соціальну частину представленої програми. />  

 

Читайте также по теме