ГолосUA
08:30 07/07/2010

Тігіпко відмовився від своїх слів про приватизацію «Луганськтепловозу»

«Луганськтепловоз» був приватизований у непрозорий спосіб.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр з економічних питань Сергій Тігіпко сьогодні на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

«Скажу відверто: я не знав, що один з учасників продажу був знятий з аукціону, і знятий непрозоро, практично в останню мить напередодні продажу», — наголосив політик.

За його словами, це є проблемою Фонду державного майна, «який не зміг прозоро провести приватизацію». «Я думаю ті, хто придбав цей пакет, нічого не виграли, тому що знову будуть суди, знову будуть проблеми, які призведуть до того, що не можна буде нормально інвестувати, і ми, скоріше за все, знову повернемося до цієї ситуації. Забираю свої слова назад в даному випадку, враховуючи нові дані, які з’явилися. Я вважаю, що приватизація «Лугансьтепловозу» не була прозорою», — підсумував чиновник.

Нагадаємо, що конкурс з продажу «Луганськтепловозу» відбувся 15 червня 2010 року, і завершився перемогою російської компанії «Брянський машинобудівний завод». До конкурсу було допущено два учасники — «Брянський машинобудівний завод» і Сумське МВО імені Фрунзе. Третю компанію, яка також претендувала на участь у конкурсі, «Мантара Холдинг», незадовго до продажу, недопустили до нього.

С. Тігіпко після цього неодноразово наголошував, що приватизація підприємства пройшла абсолютно законно і прозоро.

А. Береза />  

Читайте также по теме