ГолосUA
18:15 16/02/2010

Тігіпко вважає, що перенесення місцевих виборів порушує Конституцію

Лідер партії «Сильна Україна» Сергій Тігіпко вважає, що перенесення дати виборів до місцевих рад — пряме порушення Конституції.

Так він прокоментував перенесення парламентом дати виборів до місцевих рад, повідомила прес-служба політика.

На його думку, приймаючи це рішення, Верховна Рада пішла на пряме порушення Конституції України. «Думаю, що це дуже поганий сигнал для нас, українців, і всього світу», — сказав він.

«Аргументація перенесення виборів відсутністю бюджету — просто смішна. А якщо депутати взагалі не приймуть бюджет? Тоді, виходить, треба відмовлятися від будь-яких виборів і консервувати владу в її нинішньому вигляді. Таким чином, країну переводять у режим ручного керування, «заморожуючи» все політичне життя », — підкреслив Тігіпко. Політик розцінює рішення депутатів як удар по українській демократії.

Лідер «Сильної України» вважає, що таке голосування парламентарів продиктоване побоюванням приходу нових політиків, які несподівано для багатьох отримали значну підтримку в суспільстві.

Також Тігіпко не виключив, що цей крок є вимушеною дією представників Партії регіонів, яким потрібен час, щоб через новопризначених губернаторів контролювати ситуацію в регіонах перед виборами до місцевих рад. «При консервації нинішньої ситуації, ігноруванні запиту на зміни в країні, програють усі», — наголосив політик.

 

Читайте также по теме