ГолосUA
08:21 08/12/2010

Тігіпко запропонував створити концепцію розвитку ІТ-сектору України

 

Розвиток індустрії високих технологій в Україні слід починати з перебудови системи підготовки фахівців.

Таку думку Віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко висловив у ході засідання робочої групи з розвитку ІТ-сектору України, до якої входять представники провідних ВНЗ країни та Європейської бізнес-асоціації, — передала прес-служба уряду.

«Вже зараз експорт програмного забезпечення з України сягає майже мільярда доларів, і щорічно цей обсяг подвоюється. Зрозуміло, що за умови стимулювання з боку держави ІТ-сфера невдовзі зможе стати основою економічного розвитку країни», – підкреслив Сергій Тігіпко.

Робоча група, очолювана Віце-прем’єр-міністром,зараз працює над програмою розвитку ІТ-сектору України. Серед пропозицій науковців та експертів – створення спеціалізованих класів у середніх школах, програми підвищення кваліфікації викладацького складу та приділення більшої уваги запровадженню наукових розробок у виробництво.

«Уже зараз, при всіх наших економічних проблемах, Україна посідає п’яте місце у світі за обсягом експорту програмного забезпечення.Завтра високі технології будуть забезпечувати конкурентоспроможність держави на світових ринках», – вважає урядовець.

Сергій Тігіпко дав робочій групі доручення відпрацювати комплексну Концепцію розвитку ІТ-сфери, на базі якої буде сформовано план конкретних заходів.

Читайте также по теме