ГолосUA
07:01 11/04/2010

Тіла загиблих у катастрофі під Смоленськом перевезені до Москви. Качинського вже упізнали

Тіла польських громадян, що загинули у катастрофі літака Ту-154 під Смоленськом, минулої ночі двома спеціальними гелікоптерами МНС Росії перевезені до Москви.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили в Управлінні інформації МНС РФ.

Експертиза та процедура упізнання буде проведена в московських моргах, після чого вирішуватиметься питання про перевезення тіл до Польщі.

Для упізнання сьогодні до Москви прибувають родичі поляків, які знаходилися на злощасному літаку. Зокрема, очікується прибуття чотирьох авіарейсів з Польщі, а також потягів з Варшави, Мінська та Берліна. Деякі близькі загиблих напередодні вже прибули до Росії. МЗС РФ заявив, що для них введений спеціальний режим перетину кордону – без віз.

Як повідомив кореспонденту ГолосUA працівник МНС РФ, який безпосередньо був на місці трагедії, деякі тіла дуже ушкоджені, тож для проведення їх упізнання, скоріш за все, знадобиться експертиза ДНК.

Як передав Перший канал російського ТБ, минулої ночі на місці трагедії побував брат-близнюк Леха Качинського – Ярослав. Він упізнав президента Польщі, й тепер його безпосередньо з-під Смоленська мають гелікоптером ВПС Польщі доправити до Варшави.

Як повідомляв ГолосUA, 10 квітня близько 10:50 за московським часом у міста Печерськ Смоленської області розбився літак Ту-154 президента Польщі Леха Качинського, який направлявся до Катині, щоб взяти участь у пам’ятних заходах. Всі 96 чоловік, які перебували на борту, загинули, у тому числі президент Польщі та високопосадовці.

Д. Кляхін  

 

Читайте также по теме