ГолосUA
10:30 13/02/2009

Тіло капітана «Фаїни» залишилось в Кенії, росіяни незадоволені

Тіло загиблого капітана судна Faina залишилося в Момбасі (Кенія).

Про це повідомили в прес-службі посольства РФ, члени якої присутні в аеропорту «Бориспіль» і зустрічають російських моряків, повідомило інформагенство «РБК-Україна».

«Справа в тому, що тіло не пройшло всі необхідні процедури, тому як тільки все закінчиться, тіло, швидше за все, буде доставлене прямо з Кенії до Санкт-Петербургу в найближчі дні», — сказали в прес-службі.

Капітан судна помер 28 вересня 2009 р. від гіпертонічної кризи.

Натомість Російська Федерація вже встигла звинуватити Україну в тому, що російські дипломати не встигли вирішити питання, пов’язані з процедурою відправлення тіла загиблого капітана українського судна "Фаїна" росіянина Володимира Колобкова з Кенії в Росію. Про це свідчить заява Міністерства закордонних справ РФ і слова російського консула в Кенії Армена Попова.

Зокрема, прес-служба МЗС РФ заявила, що "у зв’язку з появою у ЗМІ повідомлень про проблеми, які виникли з вини української сторони з доставкою тіла померлого капітана захопленого піратами судна "Фаїна" російського громадянина В.Колобкова на Батьківщину, міністр закордонних справ РФ С.Лавров подзвонив міністру закордонних справ України В.Огрызку".

"Український міністр у відповідь на наполегливе прохання С.Лаврова оперативно вирішити дану гуманітарну проблему проінформував про готовність української сторони прийняти труну з тілом капітана на борт українського спецрейсу, який вилітав до Києва, якщо кенійська влада своєчасно видасть відповідний дозвіл", — йдеться у повідомленні.

В той же час, російський консул в Кенії А.Попов заявив, що тіло В.Колобкова буде відправлено з Кенії в Росію окремо від екіпажа. "Чартер з екіпажем — 17-ю громадянами України, одним громадянином Латвії и двома росіянами — вилітає сьогодні вночі з Момбаси о 3-4 годині ранку за місцевим часом. Що стосується тіла капітана, то ми просто фізично не встигаємо завершити вирішення питань, пов’язаних з процедурою відправлення. Необхідно провести розтин, після цього оформити документи. Раніше всього, це можливо зробити до середини завтрашнього дня, так що, швидше всього, тіло буде направлено звичайним рейсом", — повідомив російський консул.

 

Читайте также по теме