ГолосUA
14:12 14/01/2009

Тимчасова слідча комісія ВР по газу обіцяє пришвидшити підписання угод

Інна Богословська, яка була обрана головою тимчасової слідчої комісії звітувала перед журналістами про рішення, які прийняли члени ТСК на першому засіданні. Про це повідомив кореспондент «Голос.UA».

«Представники всіх фракцій знайшли порозуміння щодо того, що нашою першою метою є пришвидшення підписання договорів про постачання газу в Україну і транзиту до Європи», — зазначила вона.

Одночасно І.Богословська наголосила, що вони прийняли рішення звернутися до посадовців всіх рівнів з проханням відмовитися від заяв та будь-яких образ. Разом з тим, за її словами, всі члени комісії відмовляться від будь-яких заяв до кінця роботи комісії і до того, як будь-яке рішення буде обговорюватися на ній.

Інна Богословська зазначила, що цього тижня комісія запросить на зустріч голову «Нафтогазу України» Олега Дубину, міністра палива та енергетики Юрія Продана та голову Трансгазу України. Аналогічне запрошення наступного тижня отримає Президент України та Прем’єр-міністр.

«Одночасно ми завтра надішлемо запити до всіх структур України, які задіяні в транспортуванні та постачанні газу щодо надання документів, звітів, інформації і стенограм», — наголосила голова ТСК.

За її словами, тимчасова слідча комісія звернеться і до «Газпрому» для надання інформації з російського боку, яка підтвердить чи спростує заяви, які лунали в стосунках між Росією та Україною.

В той же час ТСК звернеться до Єврокомісії для надання формули формування ціни на газ в ЄС. Це, за словами І.Богословської, надасть можливість України для прийняття стандартів цін на газ.

Також вони проситимуть виконавчу владу надати можливість представникам комісії брати участь в переговорах між Україною і Росією для уникнення спекуляцій і надання недостовірної інформації.

І.Богословська наголосила також, що комісія буде працювати максимально два місяці без вихідних і канікул щодня.

 

Читайте также по теме